Meteen naar de inhoud

10 tips voor de inhoud van je bedrijfsvideo

1. Bepaal het doel

Wat voor gevoel geef je mensen die je bedrijfsfilm zien? Wat moeten ze idealiter gaan doen en/of denken als ze de video zien? Denk vooraf goed na over de doelstelling: wil je informeren, vertrouwen wekken, of bijvoorbeeld zorgen dat ze je product of dienst bestellen?

2. Wie is je publiek?

Verplaats je in de mensen die je wilt bereiken en activeren, en vraag ze indien mogelijk nodig om advies, zodat de video optimaal aansluit op de doelgroep. Wil je internationaal publiek voor je bedrijfsvideo? Dan is ondertiteling en/of meertalige audio inzetbaar.

3. Waar ga je de video inzetten?

Is je promotievideo vooral bedoeld voor vertoning op je website? Of wil je hoger komen in de zoekresultaten en de social video inzetten op meerdere online platforms en social media?
Wil je de video ook bij presentaties gebruiken of op events? Stem de video hierop af.

4. Wat maakt je bedrijf bijzonder?

Geef mensen een reden om zaken met je te doen: waarin is je bedrijf anders dan anderen,
wat zijn de voordelen die je bedrijf biedt en waarom moet men voor je bedrijf, dienst of product kiezen? Een bedrijfsvideo moet dit snel en krachtig duidelijk maken.

5. Hou het kort

Het is nutteloos om te veel informatie te geven, dat lukt vaak niet en komt niet goed over. Een bedrijfsvideo moet vaak interesse wekken om actie te ondernemen: meer informatie opvragen, een product bestellen, contact opnemen, etc.

6. Focus op de interesse van de kijker

Speel in op de beleving van de kijker, wat is voor hem/haar interessant en geef hier 
de prioriteit aan. 

7. Hanteer een eenvoudige opzet

Maak direct duidelijk waarom mensen voor jouw bedrijf kiezen en waarom dit voor de kijker ook een reden is om met jou zaken te doen. Probeer duurzaam te produceren en vermijd overbodige locaties en werkzaamheden die een grotere voetafdruk betekenen.

8. Overtuig door zekerheid

Geef aan dat je zeker bent van je zaak: je weet zeker dat je de beste partij bent 
omdat je klanten zeer tevreden over je zijn.

9. Tijdloze opzet 

Communiceer geen tijdelijke acties of zaken die later niet meer actueel zijn zodat je de video langer kunt gebruiken.

10. Werk aan je merk

Door steeds herkenbare zaken in beeld te brengen zoals je logo, huisstijl kleuren, bedrijfspand of andere zaken waar mensen je aan kunnen herkennen, zal je publiek je bedrijf beter onthouden en terugvinden.